Çfarë është ngjyrosja e buzëve?

Ngjyrosja e buzëve, ose rinovimi i buzëve, është një procedurë e përhershme make-up që aplikohet pa lënë linjën e kornizës së buzëve. Ngjyrosja e përhershme e buzëve synon t'u japë një pamje më të gjallë dhe rinore buzëve që zbehen me kalimin e kohës dhe humbasin ngjyrën e tyre natyrale.
Kjo procedurë preferohet më së shumti nga ata që përjetojnë humbje të pigmentit në buzët e tyre (njollë, njollë), ata me buzë të zbehta, ata që duan të heqin qafe buzët ngjyrë vjollce dhe ata që duan një pamje të veçantë në buzët e tyre.
Duhet theksuar se zmadhimi i buzëve nuk mund të kryhet me pigmentim të buzëve. Nëse dëshironi të zmadhoni buzët në aplikime të përhershme të buzëve; Mund të punojmë 1 majë lapsi jashtë vijës origjinale të buzëve. Jashtë kësaj, ngjyra do të jetë e ndryshme. Pas përfundimit të periudhës së pilingut do të shfaqet një pamje e keqe dhe e panatyrshme.
Qëndrueshmëria e ngjyrosjes së buzëve mund të ndryshojë nga 1 deri në 3 vjet. Kjo periudhë ndryshon në përputhje me faktorë të tillë si metabolizmi i personit dhe rigjenerimi i lëkurës.
Mund të duhen deri në 10 ditë që buzët tuaja të shërohen plotësisht dhe të rifitojnë imazhin që duhet të rifitojnë pas procedurës. Gjatë procesit të shërimit humbet deri në 70% të intensitetit të ngjyrës. Përveç kësaj, pas aplikimit mund të shfaqen plagë të ftohta. Klientja duhet të informohet

Si kryhet aplikimi i ngjyrjes së buzëve?

Në aplikimet e pigmentimit të buzëve, baza e ngjyrës së buzëve që do të trajtohet duhet të analizohet saktë. Pas analizës paraprake, zgjidhet pigmenti ose pigmentet përkatëse dhe bëhet aplikimi. Disa nga këto pigmente të zgjedhura preferohen si bazë primer. Si në të gjitha aplikimet e grimit të përhershëm, gjilpërat speciale të grimit të përhershëm përdoren në ngjyrosjen e buzëve. Këto gjilpëra vendosin pigmentet e zgjedhura me ngjyra duke i injektuar ato 0,3-0,5 milimetra nën lëkurë, në varësi të strukturës dhe formës së buzës suaj.

A mund të fshihet?

Po. Procesi i ngjyrosjes së buzëve është një proces i përhershëm midis 18-36 muajsh. Megjithatë, nëse hiqni dorë nga vendimi juaj, zbehja e ngjyrave mund të bëhet.

A mund të përdoret buyëkuq mbi të?

Po. Pas procesit të ngjyrosjes së buzëve, mund të vazhdoni të përdorni buzëkuqin me ngjyrë që dëshironi në buzët tuaja.

Koha e shërimit ?

Mund të ketë ënjtje të lehtë të buzëve pas procedurës së ngjyrosjes së buzëve. Ënjtja zhduket brenda 1-2 orësh dhe ju mund të vazhdoni jetën tuaj normale. Periudha e shërimit të plotë të buzës është midis 6-10 javë.

A mund të kenë ngjyra të ndryshme?

Po. Ka alternativa të ndryshme ngjyrash që mund të jenë të përshtatshme për pjesën e poshtme të ngjyrës së buzës.

A është një paraqitje artificiale?

Pas aplikimit në tonalitete natyrale, nuk ka pamje artificiale. Në ditët e para të aplikimit, ngjyra bëhet më e theksuar, por në një kohë të shkurtër bëhet natyrale dhe duket si ngjyra juaj e buzëve.
Lidhja mes llojeve të indeve të buzëve dhe ruajtjes së pigmentit


Në përgjithësi, ka tre zona të trupit ku pigmenti i injektuar nuk mund të mbahet për një kohë të gjatë; pëllëmbët, shputat dhe mukozën e buzëve. Këto zona i përgjigjen mikropigmentimit ndryshe nga pjesët e tjera të trupit.

Loji i indit të buzëve 1

Zona e buzës është lëkura e hollë që pranohet anatomikisht midis lëkurës dhe indit mukoz. Ka një furnizim të gjerë gjaku duke e bërë atë jashtëzakonisht vaskular (Venat) dhe kjo mund të ndikojë në mbajtjen e pigmentit.
Gjakderdhja, veçanërisht gjatë procedurës, mund të heqë pigmentin nga lëkura.
Natyra vaskulare e këtij lloji indi u jep buzëve ngjyrën e tyre natyrale dhe pigmenti ndikon në rezultatin përfundimtar. Kur lëkura ngrohet, buza duket rozë dhe e shëndetshme. Ajo kthehet në blu kur është e ftohtë dhe ngjyra humb intensitetin e saj ndërsa enët e gjakut ngushtohen. Këto ndryshime kanë një efekt në ngjyrën e injektuar. Është një fakt i njohur se ngjyra natyrale e buzëve të zonjave të pjekura zbehet me kalimin e moshës. Kjo lidhet drejtpërdrejt me ngushtimin e enëve të gjakut të shkaktuar nga qarkullimi i gjakut në zonën e kokës. Nëse ngjyra e zgjedhur nga klientët e pjekur që humbasin ngjyrën e buzëve arrin një pamje natyrale të buzëve, ata janë kandidatë të shkëlqyer për zmadhimin e buzëve. Ka shumë mbaresa nervore në zonën e buzës. Kjo bën që buza të jetë shumë e ndjeshme.Për të minimizuar këtë ndjeshmëri aplikohet një solucion special anestezik përpara procedurës.

Megjithëse rezultate të shkëlqyera mund të arrihen me pigmentimin e buzëve, jetëgjatësia e kësaj procedure pengohet rëndë nga natyra e lëkurës së tipit 1. Gjatë procesit të shërimit, 50% e intensitetit të ngjyrës do të humbasë.


Loji i indit të buzëve 2

Lloji më pak i spikatur i lëkurës së buzëve është protrusioni vermillion. Është një zgjatje paksa lineare që rrethon buzët dhe përcakton kufirin kalimtar midisindit të buzëve dhe lëkurës normale të fytyrës.
Ka një pamje të errët. Është afër të bardhës. Pigmenti i injektuar në këtë lloj indi do të duket i gjallë dhe nuk do të ndikohet nga nuanca blu e llojit të indit.
Meqenëse pigmenti i aplikuar në pjesën e jashtme të zgjatjes së vermillionit mund të duket artificial, është e nevojshme të shmanget plotësisht zgjatja. Në vend të kësaj, aplikimi nga kufiri i saktë i zgjatjes së vermillionit do të sigurojë një efekt më të plotë pa ndryshuar pamjen natyrale. Vëmendje duhet t'i kushtohet gjithashtu tonit të bardhë të zgjatjes. Për shkak se kjo reflekton dritën, u jep një pamje më të plotë buzëve (veçanërisht në buzën e sipërme).
Nëse pigmenti aplikohet plotësisht mbi kreshtë, kjo veçori do të humbasë dhe do të rezultojë në një pamje artificiale.
Kreshta Vermillion mund të ruajë mirë pigmentin, por jo aq efektivisht sa lëkura normale. Zakonisht kjo lloj lëkure zbardhet deri në 40% gjatë procesit të shërimit.


Loji i indit të buzëve 3

Zona e fundit e gojës për t'u marrë parasysh është lëkura pikërisht mbi kreshtën e vermillionit. Kjo lëkurë është lëkurë normale, shumë më e trashë se indi tip 1, dhe humbet vetëm 25-30% të intensitetit të ngjyrës gjatë procesit të shërimit.Kjo lëkurë përmban më pak e

  • Indet e buzëve të tipit 1 humbasin deri në 50% të pigmentit
  • Indet e buzëve të tipit 2 humbasin deri në 40% të pigmentit.
  • Indet e buzëve të tipit 3 humbasin deri në 25 – 30 % të pigmentit