Korrigjimi i ngjyrave

Korrigjimi i ngjyrës në aplikimin e përhershëm të vetullave është një aplikim për të hequr ndryshimet e padëshiruara të ngjyrave që mund të ndodhin pas procedurës. Në aplikimin e përhershëm të vetullave, pigmentet e injektuara nën lëkurë mund të zbehen me kalimin e kohës ose mund të ndodhin ndryshime të padëshiruara të ngjyrës. Prandaj, ngjyra dhe forma e pigmenteve korrigjohen me procesin e korrigjimit të ngjyrës. Makiazhi i përhershëm i vetullave ka një larmi ngjyrash. Pra, cila është arsyeja e këtij ndryshimi të ngjyrës?

Për të kuptuar pse, duhet të dimë vetitë e pigmenteve kafe. Ato mund të përmbajnë oksid kadmiumi (i kuq), i verdhë ose i zi. Me kalimin e kohës, ngjyra e verdhë është ngjyra e parë që del nga lëkura, kështu që teni bëhet e purpurt ose pak vjollcë. Pastaj ngjyra e zezë zhduket dhe ngjyra e vetme e mbetur është e kuqja. Kadmiumi (i kuq) perceptohet nga trupi si një ngjyrë natyrale, kështu që shpesh mund të shohim vetullat e kuqe, rozë, portokalli pasi nuancat e tjera janë zhdukur.

Pigmentet mund të ndryshojnë në të kuqe, rozë, gri, portokalli, koral, vjollcë ose blu. Kur është e nevojshme, ky problem mund të eliminohet duke përdorur ngjyra korrigjuese për lëkurë intensive të nxehtë ose të ftohtë. Për shembull, ne mund t'i kthejmë vetullat kafe në tone kafe duke përdorur ngjyrën e kuqe-kafe -> jeshile e mykur, ose blu-e kthyer në kafe -> portokalli.