Aplikimi i përhershëm i vetullave

Pajisja e përdorur në këtë metodë ka mikrogjilpëra. Këto mikrogjilpëra hyjnë dhe dalin 2 mm nën lëkurë shumë shpejt, duke lënë pigmentet nën lëkurë. Pigmentet zgjidhen në përputhje me ngjyrën e vetullave dhe ngjyrën e lëkurës së personit.Merret miratimi i klientit duke bërë dizajnin më natyral të vetullave të përshtatshme për formën e fytyrës së personit. Më pas, procedura kryhet sipas teknikës që do të kryhet.

Lëkura jonë përbëhet nga 3 shtresa:

Aplikim për formësimin e vetullave

 • Mund ta bëjë një fytyrë të gjatë të duket më ovale
 • Mund ta bëjë një fytyrë të rrumbullakët të duket më e ngushtë
 • Mund të bëjë që sytë ngjitur të duken më të ndarë
 • Mund të tregojë sytë e ndarë më afër
 • Mund të theksojë sytë me formë

Aplikim i përhershëm i vetullave

 • Mund t'i tregojë vetullat e holluara më të dendura
 • Forma e shtrembëruar e vetullave mund të zbukurohet duke theksuar harkun e vetullave
 • Dendësia e vetullave mund të rritet
 • Vetullat e reja mund të bëhen për ata që humbasin vetullat për arsye mjekësore

Disa nga teknikat e përdorura në aplikimin e përhershëm të vetullave janë

 • Konturi i vetullave / Teknika e qimeve
 • Teknika e pluhurimit
 • Teknika Ombre
 • Teknika e Kombinimit
 • Konturimi i vetullave / Teknika e qimeve të vetullave (goditje flokësh) :
  Teknika e qimeve të vetullave është një teknikë e përhershme e grimit që përdoret për t'i bërë vetullat të duken më natyrale. Me këtë proces vizatohen qime tredimensionale. Ky vizatim zbatohet drejt drejtimit të daljes së vetullës.
 • Pludër për vetullat (Vetullat me pluhur) :
  Teknika e pudrës është ideale për ata që pëlqejnë një pamje me gëzof, por më të plotë, si për shembull hija e vetullave ose lapsi i vetullave. Mund të aplikohet për të gjithë, veçanërisht nëse personi ka lëkurë të yndyrshme, duhet të preferojë patjetër këtë teknikë.
 • Teknika Ombre (Ombre Shading) :
  Edhe pse është e njëjtë me teknikën e pudrës dhe aplikimit të ombre, mund të shfaqet si një proces i ri. Arsyeja pse ndahet si teknika ombre është se ka një ngjyrosje të lehtë sidomos në fillim të muskulit, por gradualisht errësohet drejt fundit
 • Kombinimi i vetullave :
  Kjo teknikë është një teknikë përzierjeje e formuar nga kombinimi i teknikës së qimeve dhe teknikave të hijes. Në këtë metodë, efekti i vërtetë i flokëve jepet duke hijezuar midis qimeve për të theksuar plotësinë dhe formën e vetullave. Është ideale për ata që pëlqejnë një pamje intensive pa u larguar nga natyraliteti

Modelet e vetullave të përshtatshme për llojin e fytyrës

Vetullat janë një faktor i rëndësishëm për krijimin e një shprehjeje të qetë në fytyrë. Dizajni i vetullave të personit duhet të jetë i përshtatshëm për formën e fytyrës dhe ngjyrën e lëkurës në mënyrë që të duken bukur për njerëzit. Për dizajnin e vetullave, krijohet një ekuilibër në fytyrë dhe forma e vetullave përcaktohet sipas llojit të fytyrës. Për këtë arsye duhet të njihet forma e fytyrës dhe të renditen modelet më të përshtatshme të vetullave. Modelet e vetullave; Ai përbëhet nga modele të ndryshme të përshtatshme për llojet e fytyrës katrore, të rrumbullakëta, me zemër, ovale ose katrore


 • MODELI I VETULLAVE I PËRSHTATSHËM PËR LLOJIN E FYTYRËS OVALE :
  Balli është më i gjerë se mjekra. Mollëzat e larta zvogëlohen në mënyrë të këndshme në një mjekër të ngushtë ovale. Kjo formë fytyre është ajo që të gjithë po përpiqen të arrijnë. Të gjitha llojet e modeleve të vetullave mund të aplikohen për fytyrat ovale. Megjithatë, vetullat e gjata dhe rrumbullakimi më i vogël i vetullave zbulojnë dizajnin më të përshtatshëm të vetullave për fytyrën ovale.

 • MODELI I VETULLAVE I PËRSHTATSHËM PËR TIPIN E FYTYRËS ZEMËR
  Fytyrat zemër janë ato pak më poshtë mesit të vijës së ballit. Përveç kësaj, njerëzit me fytyrë zemre kanë një mjekër trekëndore. Një dizajn vetullash me trashësi të shkurtër dhe një kthesë e butë duken të përshtatshme për llojin e fytyrës në formë zemre. Gjithashtu, vetullat duhet të përfundojnë në të njëjtin nivel me sytë. Vetullat e holla dhe të gjata e bëjnë mjekrën e njerëzve me formë fytyre zemre të duket më e hollë.

 • MODELI I VETULLAVE I PËRSHTATSHËM PËR LLOJIN E FYTYRËS SË RRUMBULLAKËT
  Njerëzit me një lloj fytyre të rrumbullakët mund të duken mbipeshë. Prandaj, vetullat duhet të jenë të lakuara. Për të treguar një fytyrë të rrumbullakët më ovale, linjat duhet të aplikohen lart në fytyrë. Përveç kësaj, vetullat duhet të jenë në një kënd të qartë. Vetullat e spikatura e bëjnë fytyrën të duket e ekuilibruar dhe e këndshme. Prandaj, vetullat e lakuara lart janë të përshtatshme për njerëzit me një lloj fytyre të rrumbullakët.

 • MODELI VETULAVE I PËRSHTATSHËM PËR LLOJIN E FYTYRËS SË GJATE (DREJTKENDËSH)
  Fytyrat e gjata kanë një pamje të zgjatur drejt qafës. Është e nevojshme të zgjerohet kjo pamje në anët. Prandaj, vetullat duhet të jenë sa më të lakuara. Vetullat e trasha janë ideale për fytyrat e gjata. Fytyrat e gjata ka të ngjarë të duken më të gjata nëse bëjnë një model të lakuar të vetullave. Për këtë arsye, vetullat e gjata dhe të drejta e bëjnë fytyrën të duket më e shkurtër.

 • MODELI I VETULLAVE I PËRSHTATSHËM PËR LLOJIN E FYTYRËS KATRORE
  Tiparet e fytyrës së njerëzve me fytyrë katrore janë mjaft të theksuara. Për personat me fytyrë katrore, vetullat nuk kanë nevojë të jenë shumë të trasha. Edhe pse vetullat janë të trasha, ato nuk duhet të jenë të dukshme. Vetullat e rrumbullakosura janë të përshtatshme për fytyrat katrore. Lakimi i rrumbullakosur i vetullave e bën fytyrën më të butë. Pjesa e sipërme e vetullës duhet të jetë drejtpërdrejt mbi sheshin e nofullës.